IBS

Lider du av stressmage eller har IBS? Då kan du ha drabbats av en parasit

Det finns nya studier som påvisar en stark koppling mellan parasiter och IBS (Irritable Bowel Syndrome). Där det är allt vanligare med parasiter hos personer med IBS. 

Vissa parasiter som kan orsaka karakteristiska IBS-symtom är bland annat Dientamoeba fragilis och Cryptosporidium parvum.

Dientamoeba fragilis har tidigare förklarats som en harmlös organism men flera nya studier visar att det kan ge besvär i mag- och tarmkanalen. Till de vanligaste symtomen tillhör diarré, förstoppning, uppblåsthet och magknip. 

Provtagningar för parasiter inom den öppna vården kan anses vara omständigt och dyrt. Det är få sjukhus som ens tar rutinmässiga prover. Det är viktigt att upptäcka parasiterna i god tid och göra något åt dem innan din hälsa försämras. Ta ett enkelt test idag för att eliminera en parasitinfektion.

Hur får du parasiter?
De flesta parasitinfektioner får vi via mat eller dryck, där hygienen har brustit någonstans i kedjan. Det kan vara så enkelt som att vi klappat en hund och sedan inte tvättat händerna innan vi äter. Utomlands  kan vi få parasiter genom att bada i sjöar, gå barfota på ställen där det kan finnas djur och parasiter i jorden etc. Många gånger slarvar vi med att tvätta frukt och grönt innan vi äter dem, och vem tvättar vattenmelonen innan man skär i den?

Hej 👋

Boka in ett Gratis telefonmöte med oss där vi kan guida dig rätt vid frågor om våra produkter eller tjänster.

Klicka in dig på bokningssajten.

Sök

Skriv in ovan och tryck Enter för att söka