Tarmparasiter kan skapa stora problem för hälsan. Ta itu med dina problem via oss och våra läkare.

Vi vet, vi har haft ett antal tarmparasiter genom åren, och problemen är ofta både diffusa och otrevliga samt kan tära på den mentala förmågan. 

Att känna att man har en parasit, men inte få gehör i vården kan vara både frustrerande och skadligt.

Hos oss kan du smidigt göra ett parasit-test som du gör hemma och skickar till vårt laboratorium. Vi använder den senaste PCR teknologin för att säkerställa bästa möjliga resultat. Vid de flesta parasitinfektioner ingår det också ett läkarbesök (online), med möjlighet till att få läkemedel utskrivna vid behov – se mer info om detta i de olika testen.

Beroende på vilken parasit man testar för samt vilken typ av test, så kan man få en falsk negativt svar – vilket säger att du inte har en infektion. Vi har lång erfarenhet vilka testrutiner som ger bäst resultat för de olika parasiterna.

Se nedan vilka parasiter du kan testa dig för:

Våra mest beställda test

Vår storsäljare "The usual suspects"

Pris: 2995.00kr
Vårat just nu mest prisvärda test – här testar vi för maskar, flundror, amöbor & protozoer med hjälp av PCR-test och mikroskopianalys. Läkartid ingår vid infektion*

Stora PCR Testet

Pris: 4790.00kr
Vårat stora test – 13 olika parasiter med hjälp av PCR + mikroskopianalys av ytterligare 6 parasiter. Här ingår även ett kalprotektintest som mäter inflammation i tarmen.

Minsta testet

Pris: 1395.00kr
Vårt enklaste test – snabbt, låg kostnad och tydliga svar med senaste PCR tekniken.

Passar något av detta in på dig?

Vår process

Se hur din kropp & mage mår - i 3 enkla steg

1.
Ta ditt prov

Få hem ditt provtagningsmaterial, följ instruktionerna noga, beställ DHL-upphämtning för leverans till vårt laboratorium.

2.
Få snabba svar

När du mottagit dina provsvar får du boka onlinerådgivning med vår hälsocoach, där kan du ställa alla dina frågor angående parasiter och behandlingar. Vid ett positivt provsvar blir du också erbjuden ett möte med vår legitimerade läkare Dr. Hasti.

3.
Välj behandlingsplan

Välj din egna väg framåt för en kropp utan parasiter - vid coachning eller behandling av vår läkare, erbjuder vi alltid ett återtest till starkt reducerade priser (då vi bara testar för de parasiter som påvisades) så att vi säkert vet att du har blivit av med parasiterna. Återtest görs sällan i öppna vården, då de förlitar sig mer på förminskning av symtom.

Carl-Ivar Ahlqvist

Före detta Parasitvärd & Grundare av ParasitKlinken.se

För ett par år sedan fick jag mitt livs chock när jag fick höra att jag hade flertalet olika parasiter som levde i min kropp, inklusive amöbor och andra mindre angenäma gäster. Det var det sista jag ville höra från min läkare, och började googla för att lära mig mer.

Att googla parasiter kan vara en upplevelse utöver det vanliga – och öppnar för många mer frågor än svar, den saken är jag säker på.

Min fantastiske läkare guidade mig fram genom parasitdjungeln och fick mig att släppa den initiala rädslan och även inse att de flesta av oss människor kommer att uppleva parasiter minst en gång i våra liv. Jag lärde mig också att det finns många olika sätt att bli av med parasiter, och mänskligheten har jobbat med detta i årtusenden.

Parasiter kan vara allt från springmaskar som sprids mycket på skolor, till något mer exotiskt som man kanske fått via importerad mat eller på en resa i södra Europa eller ännu längre bort. En av de vanligaste parasiterna i Sverige är Toxoplasma Gondhii, som ca 20% av Sverige befolkning har. Den parasiten är i sig en värd en hel dokumentär för sig själv, där man kan visa hur den påverkar människor och djurs beteende på de mest spektakulära sätt och hur dess livscykel ser ut. Science fiction men på riktigt! Visste du att Toxoplasma bla gör möss orädda för katter? Och mycket mer…

En av de största lärdomarna i min egna utmaning att hitta mina oinbjudna gäster var att det var det sista som mina läkare letade efter, efter att tagit blodprover och en massa andra tester. Det skall tilläggas att min läkare även beställde ett vanligt parasittest där man letar efter parasiter via mikroskop, och där hittades bara en sort av mina oinbjudna gäster.

Symtomen var diffus, (kände mig inte i toppform, när jag tyckte jag skulle göra det, samt att jag hade ett nässelutslag, sk urtikaria) så det är inte så konstigt att läkare i allmänhet inte letar efter parasiter. Tester, beroende på teknik, är både dyra och inte särskilt bra på att hitta parasiter. (för att ge er en idé, våra tester kostar mindre än 1/4 av mindre effektiva och mindre känsliga tester skulle kosta inom den svenska vården). De flesta parasit tester som görs idag, görs med mikroskop, där man kan ha tur och se parasiter, men de kan lika väl missas, beroende på flera olika faktorer. Real Time PCR är den nya guldstandarden som vi använder för våra tester, där vi letar efter DNA från specifika arter av parasiter. 

Parasiter ses ofta som något mycket exotiskt i Sverige, men om man pratar med djurägare, så får man en helt annan bild. Hästar, får, grisar, kor och hundar med flera har ofta parasit infektioner. Vissa av dessa kan smitta människor, andra kan det inte. 

För ett decennium sedan var det vanligt att man avmaskade hundar minst en gång per år, ibland flera gånger, men detta har minskat i dagens samhälle. Om man testar sina hundar behöver man inte avmaska profylaktiskt, men då gäller det att också testa dem, annars finns det risker att man själv blir smittat av sina husdjur. Parasiter är vanliga hos katter, hundar och andra husdjur såsom bla gnagare.

“Behåll dina näringsämnen och vitaminer för dig själv och din kropp – sluta vara en värd för dina oinbjudna Parasiter i din kropp”

Fd. Parasitvärd, Carl-Ivar Ahlqvist

Våra kunder berättar

Andreas K
Läs mer
Jag var mycket nyfiken om jag hade parasiter. Jag har rest mycket över hela världen och har en hund som har haft parasiter i omgångar. Som tur var hade jag bara en sorts parasit, som oftast är symtomfri.

Jag ser fram emot att boosta min mage och tarmar med ert mag och tarm boost paket, och jag är mycket lättad att jag inte har några andra parasitinfektioner. Nu skall även mina barn testas, eftersom de har lite orolig mage och lite matkänsligheter.
Inger A
Läs mer
Tack!! Superenkelt och snabba resultat. Attans att jag skulle ha 2 olika amöbor - men ganska väntat eftersom jag har IBS och har rest mycket i mina dar. Dags att ta itu med min mag och tarmhälsa.
Christian A
Läs mer
Vi testade enkelt hela familjen och mycket riktigt var även vi parasitvärdar.

Nu har vi i alla fall svart på vitt vad det är och kan förhålla oss till det på ett annat sätt än att bara undra och gissa.
Föregående
Nästa