fbpx

Opisthorchis Viverrini (Asiatisk leverflundra)

Opisthorchis Viverrini (också kallad Asiatisk leverflundra) är en plattmask som kan infektera levern, urinblåsan och gallgången i människan. Den förekommer som namnet skvallrar om framförallt i Asien men även i delar av Europa och smittar genom att man äter rå, eller ej tillräckligt tillagad fisk (ex Sushi, rökt eller gravad fisk). Asiatisk leverflundra infekterar ofta levern och gallblåsan och kan över tid ge en ökad risk för utveckling av cancer i både lever och gallblåsa. 

Livscykel
Den asiatiska leverflundran behöver hela flera mellanvärdar för att utvecklas från ägg till en smittsam och vuxen individ; ägg-snigeldjur- fisk- människa. Den smittar därför inte direkt mellan människa men obehandlad kan den asiatiska leverflundran leva i människan kropp i upp till 25-30 år!

Symptom
Symtom på infektion med asiatisk leverflundra kan variera från relativt obemärkta till förhållandevis kraftiga symtom med buksmärtor, matsmältningsbesvär, påtagligt illamående, förstoppning eller diarré och vid infektion av gallblåsan kan du märka att avföringen även bli ljus och blek. 

Dessa tester påvisar Opisthorchis Viverrini (Asiatisk leverflundra)

  • PARASITBOXEN - LARGE PCR
    PARASITBOXEN – LARGE PCR
    4490.00kr

Hej 👋

Boka in ett Gratis telefonmöte med oss där vi kan guida dig rätt vid frågor om våra produkter eller tjänster.

Klicka in dig på bokningssajten.