Intresseanmälan; Provtagning borrelia & Co-infektioner - blodPROV

På utsatta datum erbjuder Parasitkliniken provtagning för Borrelia & Co-infektioner (samtida fästingburna infektioner) vilket omfattar; Bartonella, Babesia, Rickettsia, Mycoplasma, Anaplasma (tidigare Ehrlichia) och Chlamydia Pneumoniae (TWAR). I Sverige är vi ensamma om att kunna erbjuda denna mycket noggranna och grundliga analysmetod för provtagning av Borrelia & Co-infektioner med DualDur-Mörkerfältmikroskopi. Tillsammans med ditt provsvar erbjuds du även dokumenterat underlag från mikroskopianalysen av dina blodprover (bilder från mörkerfältmikroskopin och eventuellt identifierade infektioner).

Beskrivning

Provtagning

På utsatta datum erbjuder Parasitkliniken provtagning för Borrelia & Co-infektioner i Göteborg, Stockholm & Malmö (samtida fästingburna infektioner); Bartonella, Babesia, Mykoplasma, Anaplasma (tidigare Ehrlichia) & Chlamydia pneumoniae (TWAR). I Sverige är vi ensamma om att kunna erbjuda denna mycket noggranna och grundliga analysmetod för provtagning av Borrelia & Co-infektioner med DualDur-Mörkerfält mikroskopi. Vi genomför omkring två provtagningar per månad i Stockholm och i Göteborg samt en provtagning i månaden i Malmö. Provtagningen utförs av legitimerade sjuksköterskor i våra lokaler.

Är du intresserad av ett hembesök för provtagning ber vi dig att kontakta oss för ytterligare information på; hej@parasitkliniken.se eller ring oss under våra telefontider helgfri vardag (mån-fre) 10.00-11.00 samt 14.00-15.00 på Tel; 010-750 24 50.

Analysen

Vårt samarbetande laboratorie är världsledande i att fastställa fästingburna infektioner och tillhandahåller en ytterst noggrann och patenterad analysmetod (DualDur-Mörkerfältmikroskopi) för fastställande av Borrelia-infektion. Du finner ytterligare information om analysmetoden här. Den mikroskopiska laboratorieanalysen kan med hjälp av AI, direkt fastställa såväl förekomsten av Borrelia bakterien via identifikation av Borrelia bakteriens struktur (spiroketer) samt fastställer kvantitativt infektionens omfattningen i samband med påfunnen frekvens (mängd). Den mikroskopiska laboratorieanalysen utgör grunden i våra Borrelia-tester, dessa kan kompletteras och utökas ytterligare med en provtagning för flertalet Borrelia-antikroppar (Analysmetod: Western Blot). Våra tester förlitar sig således inte endast på förekomsten och identifieringen av antikroppar, vilket vi är ensamma om i Sverige att kunna erbjuda!

I samband med laboratorieanalysen och då proverna anländer till laboratoriet sker initialt en inkubation av blodprovet för att ge eventuellt förekommande bakterier optimala förutsättningar att överleva, vartefter en koncentration av blodprovet sker för att öka känsligheten vid den mikroskopiska analysen vilket även säkerställer att analysen har den högsta möjliga noggrannheten samt ytterst pålitliga provsvar. Tillsammans med ditt provsvar erbjuds du dessutom kostnadsfritt dokumentation från din mörkerfält mikroskopi och eventuellt identifierade infektioner (bilder).

Testet Dual-Dur för provtagning av Borrelia har följande pålitlighet;

   • 93% Känslighet

   • 89% Specificitet

  För dig som är intresserad av en utökad provtagning (utöver den mikroskopiska undersökningen) för fastställande av Borrellia-antikroppar via Western blot analys, ber vi dig att meddela oss att du önskar detta tillägg i samband med din bokning och betalning av din provtagning – alternativt i samband med din provtagning. Western-blot analysen identifierar de producerade antikroppar som din kropp och ditt immunförsvar har utvecklat i samband med att den stött på en Borrelia infektion med andra ord kan vi fastställa vilka Borrelia-antigener eller Borrelia markörer (proteiner) som din kropp har utvecklat antikroppar mot, vilket tillsammans med den direkta mikroskopiska identifieringen av en Borrelia bakterien ger en god insikt i om förekommande antikroppar är till följd av en tidigare eller pågående infektion.

  Western blot – för identifiering av Borrelia antikroppar är kliniskt bevisad 96% säker i prediktivt värde.

  Behandlingsplan

  Vid ett positivt provsvar har du möjlighet att boka ett digitalt vårdmöte för upprättandet av en behandling med vår ytterst erfarna samarbetande läkare för behandling av Borrelia & Co-infektioner; Dr. Wojciech Ozimek, du finner ytterligare information här.

  Bokning

  Du bokar din provtagning av Borrelia & Co-infektioner på vår hemsida i huvudmenyn “Boka / Boka Borreliatest”. Skulle det inte finnas lediga tider att boka ber vi dig istället att registrera ditt intresse för provtagning (högst upp på denna sida), vi aviserar dig då så snart det åter finns läkartider tillgängliga! Önskar du ytterligare information om provtagningen har du även möjlighet att boka ett kostnadsfritt telefonsamtal och uppringning från en av våra kollegor här!

  Skulle du få förhinder eller av någon annan anledning behöver avboka din tid för provtagning sker full återbetalning av kostnaden för provtagningen förutsätt att du kontaktat oss senast 24-timmar innan din bokade tid för provtagning, uteblivet besök debiteras med 500 kr.

  En SMS-påminnelse med tid för din bokning skickas ut till dig från oss 72-timmar innan din bokade tid för provtagning.

  Kontakta oss gärna för ytterligare information på; hej@parasitkliniken.se eller ring oss under våra telefontider (Mån-Fre) 10.00-11.00 samt 14.00-15.00 på Tel; 010-750 24 50, så hjälper vi dig vidare!

  Hej 👋

  Boka in ett Gratis telefonmöte med oss där vi kan guida dig rätt vid frågor om våra produkter eller tjänster.

  Klicka in dig på bokningssajten.

  Verifierad av MonsterInsights