Intresseanmälan; Provtagning borrelia & Co-infektioner - blodPROV

På utsatta datum erbjuder Parasitkliniken provtagning för Borrelia & Co-infektioner (samtida fästingburna infektioner) vilket omfattar; Bartonella, Babesia, Rickettsia, Mycoplasma, Anaplasma (tidigare Ehrlichia) och Chlamydia Pneumoniae (TWAR). I Sverige är vi ensamma om att kunna erbjuda denna mycket noggranna och grundliga analysmetod för provtagning av Borrelia & Co-infektioner med DualDur-Mörkerfältmikroskopi. Tillsammans med ditt provsvar erbjuds du även dokumenterat underlag från mikroskopianalysen av dina blodprover (bilder från mörkerfältmikroskopin och eventuellt identifierade infektioner).

Beskrivning

Provtagning

På utsatta datum erbjuder Parasitkliniken provtagning för Borrelia & Co-infektioner (samtida fästingburna infektioner); Bartonella, Babesia, Rickettsia, Mycoplasma, Anaplasma (tidigare Ehrlichia) & Chlamydia Pneumoniae (TWAR). I Sverige är vi ensamma om att kunna erbjuda denna mycket noggranna och grundliga analysmetod för provtagning av Borrelia & Co-infektioner med DualDur-Mörkerfältmikroskopi. Vi genomför omkring två provtagningar per månad i Stockholm och i Göteborg samt en provtagning i månaden i Malmö. Provtagningen utförs av legitimerade sjuksköterskor i våra lokaler.

Är du intresserad av ett hembesök för provtagning ber vi dig att kontakta oss för ytterligare information på; hej@parasitkliniken.se eller ring oss under våra telefontider (Mån-Fre) 10.00-11.00 samt 14.00-15.00 på Tel; 010-750 24 50.

Analysen

Vårt samarbetande laboratorie är världsledande i att fastställa fästingburna infektioner och tillhandahåller en ytterst noggrann och patenterad analysmetod (DualDurMörkerfältmikroskopi) för fastställande av Borrelia-infektion. Du finner ytterligare information om analysmetoden här. Den mikroskopiska laboratorieanalysen kan direkt identifiera såväl förekomsten av Borrelia bakteriens struktur (spiroketer) samt kvantitativt fastställa omfattningen av infektionen. Den mikroskopiska laboratorieanalysen utgör grunden i våra Borrelia-tester och kan kompletteras samt utökas ytterligare med en provtagning för Borrelia-Antikroppar (Analysmetod: Western Blot). Våra tester förlitar sig således inte endast på förekomsten och identifieringen av Borrelia antikroppar, vilket vi är ensamma om i Sverige att kunna erbjuda. I samband med laboratorieanalysen och då proverna anländer till laboratoriet sker initialt en inkubation av blodprovet för att ge eventuellt förekommande bakterier optimala förutsättningar att överleva, vartefter en koncentration av blodprovet sker för att öka känsligheten vid den mikroskopiska analysen vilket även säkerställer att analysen har den högsta möjliga noggrannheten samt ytterst pålitliga provsvar. Tillsammans med ditt provsvar erbjuds du även kostnadsfritt det dokumenterade underlaget från mikroskopianalysen av dina blodprover (bilder från mörkerfältmikroskopin och eventuellt identifierade infektioner).

Testet Dual-Dur för provtagning av Borrelia har följande pålitlighet:

  • 93% Känslighet
  • 89% Specificitet

För dig som är intresserad av en utökad provtagning utöver den mikroskopiska undersökningen för fastställande av Borrellia-Antikroppar (Western blot), ber vi dig att meddela oss att du önskar detta tillägg i samband med din bokning och betalning av din provtagning; Borrelia & Co-infektioner (DualDur-mikroskopi) alternativt i samband med din provtagning. Western-blot analysen identifierar förekommande artspecifika producerade antikroppar (Borrelia) som ditt immunförsvar har stött på. Western blot Antikroppsanalys för identifiering av Borrelia antikroppar är kliniskt bevisad 96% säker i prediktivt värde.

Behandlingsplan

Vid ett positivt provsvar har du möjlighet att boka ett digitalt vårdmöte för upprättandet av en behandling med vår ytterst erfarna samarbetande läkare för behandling av Borrelia & Co-infektioner, Dr. Wojciech Ozimek, du finner ytterligare information här.

Bokning

Du bokar din provtagning av Borrelia & Co-infektioner på vår hemsida i huvudmenyn “Boka – Boka Borreliatest“. Skulle det inte finnas lediga tider att boka kan du istället registrera ditt intresse för provtagning, vilken du finner högst upp på denna sida – vi aviserar dig då så snart det åter finns läkartider tillgängliga!

Skulle du få förhinder eller av någon annan anledning ändra dig kan du alltid avboka din provtagning med full återbetalning under förutsättning att du kontaktat oss senast 24-timmar innan din bokade tid för provtagning. Du får en SMS-påminnelse från oss 72-timmar innan din bokade tid för provtagning, uteblivet besök debiteras med 500 kr.

Kontakta oss gärna för ytterligare information på; hej@parasitkliniken.se eller ring oss under våra telefontider (Mån-Fre) 10.00-11.00 samt 14.00-15.00 på Tel; 010-750 24 50, så hjälper vi dig vidare!

Hej 👋

Boka in ett Gratis telefonmöte med oss där vi kan guida dig rätt vid frågor om våra produkter eller tjänster.

Klicka in dig på bokningssajten.