Vanliga frågor

Q: Vilka är de vanligaste symtomen på en parasitinfektion?
A: Många parasitinfektioner kan gå förbi obemärkta eller uppvisa lättare och diffusa symtom när ditt immunförsvar är starkt nog att hantera infektionen. Symtom på en parasitinfektion kan därför i vissa fall uppstå först i samband med att immunförsvaret belastas ytterligare, exempelvis av flera infektionssjukdomar eller då immunförsvaret är nedsatt till följd av en annan anledning. Symtom vid en parasitinfektion kan även vara svåra att definiera och uppkomma i skov. Mer vanligt förekommande symtom vid en parasitinfektion är; trötthet, sjukdomskänsla, låg feber, svårt att komma till ro och/eller dålig sömn, hudirritationer/klåda och eksemliknande utslag, ledvärk, nackspänningar, IBS-liknande bukbesvär, smärtsamma magproblem, gaser, huvudvärk m.m.

Q: Hur skiljer sig analyserna via Parasitkliniken jämfört med andra alternativ?
A: På Parasitkliniken samarbetar vi uteslutande med ytterst erfaren laboratorieteknisk personal och analytiker, ett exempel är vid vårt samarbetande laboratorium som ansvarar för våra mikroskopiska parasitanalyser där Dr. Alicia varit yrkesverksam inom parasitanalyser i över 30 år. Inkomna parasitprover hanteras med ytterst noggranna laboratorietekniska analysmetoder för att öka optimeringen av analysen och förutsättningen att fastställa eventuella parasitinfektioner. Varje inkommet parasitprov får dessutom tillräckligt med tid för att det ska kunna genomföras med en mycket noggrann mikroskopisk analys, vi sätter helt enkelt ingen tidspress på våra analyser – kvalitén är vårt fokus!

Q: Vad gör våra tester bättre än andra parasittest?
A: På Parasitkliniken tillhandahåller vi parasitanalyser tillsammans med ett team av mikrobiologer med livslång yrkeserfarenhet av parasitologisk analys i kombination med de senaste analysmetoderna så som exempelvis; real-time PCR teknologin (där även den minsta mängden parasit-DNA kan identifieras i inkomna avföringsprover) tillsammans med en ytterst noggrann Mikroskopisk parasitanalys med möjlighet till kompletterande antigen- och antikroppstester. På så sätt kan vi tillgodose en mycket hög kvalitet i våra parasitanalyser för fastställandet av eventuell parasitinfektion. Sist men inte minst kan vi även kartlägga ditt immunförsvars reaktion på en eventuell parasitär infektion via kompletterande antikroppsprover. Vi särskiljer oss då uteslutande arbetar med infektion- och parasitprover, det är där vår fokus och kompetens ligger!

Då vi genomför ett större antal analyser har vi även möjlighet att hålla priserna nere och tillgodose omfattande och prisvärda parasittest med ytterst tillförlitliga provresultat där du själv kan välja vilka prover du vill ta samt vilka analysmetoder du vill använda i våra respektive Parasitboxar.

Q: Har ni några andra tester?
A: Vi kan erbjuda tilläggsanalyser till våra Parasitboxar, vissa av dessa blir tillgängliga först i kassan när du lägger din beställning av en Parasitbox och går vidare med ditt köp. Övriga tilläggsanalyser kan kompletteras med på den laboratorieblanketten som medföljer i din Parasitbox. Kompletterande tilläggsanalyser valda i laboratorieblanketten faktureras separat och först efter det att dina prover anlänt till vårt laboratorium.

Våra tilläggsanalyser;

Zonulin, Calprotektin, fekalprov (PCR) – Provtagning för tarmpermeabilitet/läckande tarm samt inflammatorisk markör i tarmväggen.

Ockult blod – fastställande av blödning i tarmväggen

Candida – Överväxt i tarmen, fekalprov (PCR) provtagning för 7 Candida arter.

Hakmask, fekalprov (PCR) – för identifikation av; Ancylostoma ceylanicum, Ancylostoma brasiliense, Ancylostoma caninum, Ancylostoma tubaeforme, Ucinaria stenocephala.

Flundror, urinprov (PCR) för identifikation av; Shistosoma, Opistorchis viverrini, Fasciola hepatica.

Fekal bakterianalys för identifikation av; Helicobacter pylori.

Sputumprov; odling och identifiering av förekommande svamparter inkl mögelsvamparter.

Önskar du en provtagning för parasitinfektion som inte ingår i våra Parasitboxar eller finns tillgängligt som en tilläggsanalys ber vi dig att kontakta oss på hej@parasitkliniken.se samt ange vilket analys du är intresserad av, så undersöker vi möjligheten att hjälpa dig vidare!

Q: Hur sker upphämtningen av mina prover?
A: Inkluderat i din Parasitbox (som skickas direkt hem till dig) hittar du en medföljande fraktsedel med ditt personliga fraktnummer och telefonnummer till DHL för bokning av upphämtning från din dörr. Kontakta DHL på angivet telefonnummer och informera dem om ditt fraktnummer, bestäm en dag och en tidsintervall som passar dig för upphämtning – så tar vi tar hand om resten! Fraktkostnaden är inkluderat i ditt köp av en Parasitbox, administration av fraktprocess sker via Parasitkliniken.

Q: Hur lång tid tar det att få testresultaten?
A: Det tar vanligtvis omkring 10-14 arbetsdagar att få ditt provresultat efter det att vårt laboratorium mottagit dina inskickade prover.

Q: Är det okej att förvara mina avföringsprover i kylen tills dess att de skickas senare under dagen?
A: Ja, det går i regel bra att förvara både urin- och avföringsprover i kylen under 24 timmar fram tills dess att de hämtas upp (hör gärna efter med oss om du tänkt förvara dina prover i kylen, sputumprover förvaras i rumstemperatur). Planera gärna provtagningen under helgen så att du kan boka hämtning med DHL följande måndag eller tisdag. Vi ber dig att inte skicka iväg ditt prov på en onsdag – fredag då proverna kan komma att fastna i transit under helgen och kvalitén på proverna då kan försämras.

Q: Kan jag delbetala?
A: Vi erbjuder säker betalning via Klarna där du kan betala direkt via din bank (Visa, Master Card, American Express etc) samt med möjlighet att i Klarna betala med avbetalningsplan. Dina betalningsalternativ är individuellt anpassade av Klarna och syns när du går vidare i kassan för betalning av ditt köp. Vänligen kontakta oss om du har problem med din betalning, du når oss (Mån-Fre) mellan kl 10.00-11.00 samt 14.00-15.00 på telefon 010-750 24 50 samt via mail: hej@parasitkliniken.se

Q: Vad händer om jag får tillbaka ett positivt testresultat?
A: Vid ett positivt provresultat och bekräftad parasitinfektion har du möjlighet att boka ett digitalt vårdmöte med en av våra samarbetande läkare direkt via vår hemsida. Du står själv för kostnaden för läkarkonsultationen och ev. kostnader av förskrivna läkemedel samt tillkommande fraktkostnad av dessa.

Q: Vad händer efter min behandling?
A: Efter din behandling erbjuds du en ny uppföljande provtagning till ett reducerat pris för att ge dig möjlighet att vara säker på att du blivit av med din parasitinfektion. Priset för det uppföljande provet samt provtagningen avser endast den av oss sedan tidigare fastställda parasitinfektionen.

Q: Hur fungerar ett parasittest?
A: För provtagning via Parasitboxen och för att ta reda på om parasitinfektioner finns i din tarm behöver du samla in ett avföringsprov. Har du har beställt en av våra större Parasitboxar kan du också behöva lämna in ett kompletterande urinprov. Samtlig information du behöver för att samla in dina prover medföljer i din Parasitbox där du bland annat hittar; EasySamplers insamlings-kit, handskar, provtagningskärl och instruktioner.

Ta gärna en titt på videon i länken nedan för en instruktion om hur provtagningen går till. Om du känner dig osäker under provtagningen finns utförligare instruktioner även tillgängliga i ditt test-kit.

Hej 👋

Boka in ett Gratis telefonmöte med oss där vi kan guida dig rätt vid frågor om våra produkter eller tjänster.

Klicka in dig på bokningssajten.

Verifierad av MonsterInsights