Hundens Dvärgbandmask (Hydatid bandmask)

Echinococcus granulosus (hundens dvärgbandmask eller hydatid bandmask) – en av de mindre bandmaskarna (3-6 mm) som infekterar människans tunntarm. Den smittar främst genom förorenade livsmedel eller förorenat vatten med maskägg där hundar rör sig fritt (gatuhundar) och i länder med sämre vattenrening. Echinococcus granulosus har förmågan att kunna sprida sig människans kropp via blodcirkulationen och orsaka allvarligare sjukdom med utveckling av cystor i organ och lungor – så kallad cystisk echinococcus eller hydatid sjukdom. 

Eftersom Echinococcus granulosus kan smitta mellan hund till människa och det alltid bra att ha som vana att tvätta sina händer efter det att du varit i kontakt med en hund under en utlandsresa. 

Echinococcus granulosus förekommer på samtliga kontinenter men är sällsynt förekommande i Europa och är en mycket sällsynt förekommande infektion i Sverige med ett par enstaka fall per år  där samtliga smittats utomlands. Mer vanligt förekommande är infektionen i mellanöstern. 

Dessa tester påvisar Hundens Dvärgbandmask (Hydatid bandmask)

 • PARASITBOXEN - THE USUAL SUSPECTS + TARMHÄLSA
  PARASITBOXEN – THE USUAL SUSPECTS + TARMHÄLSA
  6495.00kr
 • PARASITBOXEN - LARGE PCR
  PARASITBOXEN – LARGE PCR
  4840.00kr
 • PARASITBOXEN - 3 DAYS OF THE USUAL SUSPECTS
  PARASITBOXEN – 3 DAYS OF THE USUAL SUSPECTS
  4495.00kr
 • PARASITBOXEN - THE USUAL SUSPECTS
  PARASITBOXEN – THE USUAL SUSPECTS
  2995.00kr

Hej 👋

Boka in ett Gratis telefonmöte med oss där vi kan guida dig rätt vid frågor om våra produkter eller tjänster.

Klicka in dig på bokningssajten.