Flundror

Snäckfeber

Snäckfeber eller bilharzia (även känt som bilharziosis, schistosomiasis eller snigelfeber) är en sjukdom som orsakas av parasitmask av släktet Schistosoma.

Läs mer »

LEVERFLUNDRA

Leverflundran (Fasciola hepatica) existerar på alla kontinenter förutom Antarktis. Även om smittan är ovanlig i Sverige förekommer den i södra och mellersta delarna av Sverige och har nyligen även rapporterats från Gotland. Det finns många som bär på dessa parasiter i Bolivia, Peru, i Egypten smittas människor så pass ofta att det utgör ett folkhälsoproblem.

Läs mer »

Opisthorchis Viverrini

Opisthorchis är en parasit som sätter sig i levern, urinblåsan eller gallgången hos människor. Denna får man genom att äta rå, rökt, eller lätt tillagad fisk som bär parasiten och har hittats på flera ställen runt om i asien och europa.

Läs mer »

Fasciolopsis Buski

Fasciolopsis Buski är den största tarmflundran som hittats hos människan. Den är också känd som “The giant Asian intestinal fluke” på grund av dess stora storlek, att den till största delen upphittas i Asien och att den sätter sig i tarmen hos den smittade.

Läs mer »

Hej 👋

Boka in ett Gratis telefonmöte med oss där vi kan guida dig rätt vid frågor om våra produkter eller tjänster.

Klicka in dig på bokningssajten.

Sök

Skriv in ovan och tryck Enter för att söka