fbpx

IBS

Lider du av stressmage eller har IBS då kan du också vara bärare på en parasitinfektion. Det finns flertalet studier som påvisar kopplingar mellan parasitinfektioner i tarmen och inflammatoriska reaktioner i mag- och tarmkanalen liknande symtomen vid IBS (Irritable Bowel Syndrome) och vid så kallad “stressmage”. Det ska påpekas att orsakerna till liknande symtom från mag- och tarmkanalen kan vara många och att de alltid ska utredas grundligt. Här vill vi erbjuda möjligheten till att på egen hand utesluta en eller flera parasitinfektioner som orsak. 

Två parasiter som kan orsaka symtom annars karakteristiska för IBS-symtom är bland annat de encelliga parasiterna Dientamoeba fragilis och Cryptosporidium parvum.

Dientamoeba fragilis har tidigare ansetts vara en harmlös organism men numera är det påvisat att den kan ställa till med besvär från mag- och tarmkanalen. Till de vanligaste symtomen tillhör diarré, förstoppning, uppblåsthet och magknipSymtom på infektion med Cryptosporidium parvum kan variera, vissa får inga symtom alls medan andra visar symtom med vattniga diarréer, buksmärtor, illamående, huvudvärk och feber. Kräkningar kan också förekomma. slutkläm: Se våra PARASITBOXAR samtliga boxar (med undantag för PARASITBOXEN SMALL) inkluderar provtagning för både Dientamoeba och Cryptosporidium.

Passar något av dessa in på dig?

Hej 👋

Boka in ett Gratis telefonmöte med oss där vi kan guida dig rätt vid frågor om våra produkter eller tjänster.

Klicka in dig på bokningssajten.