fbpx

Viktförändringar

Parasiter kan direkt påverka tarmarna genom att orsaka ökad eller minskad aptit hos den infekterade personen. En parasitinfektion göra att du känner extra sug för sött eller fett, vilket i sin tur kan leda till viktuppgång. Det finns också parasitinfektioner som kan göra att du känner mindre eller avsaknad av aptit i samband med att de utsöndrar ämnen i direkt tarmen som påverkar din aptit och hämmar ditt näringsupptag.

Parasiter som Bandmaskar, Cryptosporidium parvum och Blastocystis arter kan orsaka aptitlöshet och viktnedgång. En svårare infektion med parasiten Giardia lamblia kan leda till viktnedgång genom att hindra tarmens upptag av  näringsämnen, fett, laktos, vitamin A och vitamin B12*.

PARASITBOXAR som inkluderar en bredare provtagning för bandmaskar inklusive Cryptosporidium och Blastocystis är PARASITBOXEN – LARGE PCR; PARASITBOXEN – THE USUAL SUSPECTS, PARASITBOXEN – 3 DAYS OF THE USUAL SUSPECTS och PARASITBOXEN XXL.

*Giardia är en parasitinfektion som kan upptäckas i samband med mikroskopianalys för andra encelliga parasiter och erbjuds som ett kostnadsfritt tillägg i våra tester.

Passar något av dessa in på dig?

Hej 👋

Boka in ett Gratis telefonmöte med oss där vi kan guida dig rätt vid frågor om våra produkter eller tjänster.

Klicka in dig på bokningssajten.